21 Mart 2011 Pazartesi

REZENE


Nisan sonu Mayıs başları...

Yemyeşil çimler ve mis gibi salatalık kokusu.

İnsanlarda bir 'pikniğe gitsek' havası.



Kimilerinin pisi pisi otunun avuç içlerinde nasıl da kayıverdiğine ilk kez şahit oluşu.
Bisiklet üzerinde bir heyecan, bir gayret.
Dizlerde ufak yaralar ve tentürdiyot kokusu.


Aydınlık.





Börtü böcekle barışma.

Kısa kollular ve sahille kucaklaşma.
Evlerden yayılan kızartma kokuları.

Balkonlardaki kahvaltılara dadanan arılar.

Pétanque oynayan adamlar.
Bir Akdeniz kutsanmışlığı.

Geç bir öğle sonrası,
Hafif bir zeytinyağlı.



ZEYTİNYAĞLI REZENE

Malzemeler (4 kişilik);


  • 2 büyük (ya da 4 orta boy, ya da 8 körpe) rezene 
  • 30 adet soyulmuş arpacık soğanı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sebze suyu ya da su
  • 1/2 çay kaşığı safran
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • Tuz-biber
Yapılışı;
  • Yıkadığınız rezenelerin saplarını 2 santimlik verev dilimler halinde doğrayın. Büyükleri boylamasına dörde, orta boyları  ikiye bölün. (Körpe rezeneyi bölmenize gerek yok.) 
  • Rezeneleri böldüğünüzde göreceğiniz köklerindeki sert kısmı bir bıçak yardımıyla alın. 
  • Yayvan bir tencereye rezenelerin hepsini ve arpacık soğanlarını yerleştirin. 
  • Üzerine geri kalan tüm malzemeleri ekleyin. 
  • Kısık ateşte 1 saat 15 dakika kapağı kapalı vaziyette pişirin. (Ara sıra suyunu fazlaca çekip çekmediğini kontrol ediniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder