tag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post8682319480753143739..comments2022-04-08T07:34:41.113+03:00Comments on ESER ISPARTALI: YABANİ İNCİRUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post-5225128680528105862013-04-29T11:29:06.090+03:002013-04-29T11:29:06.090+03:00 Ne kadar güzel. Paylaşım için teşekkürler. Ne kadar güzel. Paylaşım için teşekkürler. ESER ISPARTALIhttps://www.blogger.com/profile/01199300611215505533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post-61941125545992468162013-04-18T10:51:09.166+03:002013-04-18T10:51:09.166+03:00Incir receli incirler soyulmadan da yapilabiliyor ...Incir receli incirler soyulmadan da yapilabiliyor ve kendine has cok hos bir tadi oluyor. Ancak boyle yapilirsa kabuktaki beyaz sivinin incirler teker teker sagilarak cikartilmasi gerekli. Biraz zahmetli ama gercekten de cok guzel oluyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post-34649280114776944902013-01-16T00:44:09.088+02:002013-01-16T00:44:09.088+02:00Portakal kabuğu harika bir fikir. Çok yakışır. Anc...Portakal kabuğu harika bir fikir. Çok yakışır. Ancak kimyasal bir bileşen olan ve halk arasında göztaşı olarak bilinen bakır sülfat bir tür zehir olduğundan kullanmamayı tercih ederim. ESER ISPARTALIhttps://www.blogger.com/profile/01199300611215505533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post-45018663770913272412013-01-07T15:03:29.560+02:002013-01-07T15:03:29.560+02:00Ben de baba incir reçelini her sene yaparım. Çocuk...Ben de baba incir reçelini her sene yaparım. Çocukluğumdan beri en sevdiğim reçel budur diyebilirim. Bu sene bir Ermeni komşumdan gördüğüm şekilde, deliklerine incecik portakal kabuğu sıkıştırarak yapmayı deneyeceğim. Bir de yaşlı bir teyzemiz, yemyeşil kalmaları için göztaşı koyardı ama nasıl yaptığını bilmediğim için denemeye cesaret edemedim. Teşekkürler bu güzel paylaşım için. Zehrahttps://www.blogger.com/profile/01340447172302109170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post-57384997565997035092012-05-23T09:57:05.594+03:002012-05-23T09:57:05.594+03:00Evet Kardelen Hanım, hem çok ilginç hem de bir o k...Evet Kardelen Hanım, hem çok ilginç hem de bir o kadar dogal sanırım... 12000 yıldır yaşamını sürdüren bir ağacın her türlü koşula ayak uydurabilmesi ve tüm dünyaya yayıldığı topraklarda bu kadar bol olması harika. Müthiş ürünlerin yetiştiği, bereketli topraklarda yaşıyoruz, bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz ve bu güzel toprakları ithal tohumlarla zehirlememeliyiz...ESER ISPARTALIhttps://www.blogger.com/profile/01199300611215505533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2376004710964955846.post-53106722666946239682012-05-23T00:02:57.400+03:002012-05-23T00:02:57.400+03:00çok güzel bir anlatım ayrıca inçir reçelinide pek ...çok güzel bir anlatım ayrıca inçir reçelinide pek severim.Yanlız benim gözlemlediğim bir şey bu inçir ağacı her yerde var hiç olmadık yerlerde yetişebiliyor bir yerde dinlemiştim inçirin içindeki o küçük tohumlarda değişik şartlarda yetişmesi için kodlanmış taneçik tohumlar varmış çok ilginç değilmi?kış güneşihttps://www.blogger.com/profile/14268175615512925700noreply@blogger.com